Uskoro odluka: Bilino polje, Grbavica ili Koševo?

Za sedam dana UEFA o žalbi FSBiH

Uskoro odluka: Bilino polje, Grbavica ili Koševo?

S. Mlaćo

Još uvijek nije poznato na kojem će stadionu nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Belgiju u pretposljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naime, nakon kazne zbog incidenta u duelu sa Grčkom, čelnici našeg Saveza našli su se u nezavidnoj situaciji. Inspektori UEFA-e su u međuvremenu posjetili stadione Koševo i Grbavicu, te na osnovu viđenog donijeli odluku da ova dva stadiona za sada ne ispunjavaju uvjete za odigranje kvalifikacijskih utakmica.

Dnevni avaz piše da će 18. augusta biti održana sjednica Apelacione komisije UEFA-e, na kojoj će se raspravljati o žalbi NS FBiH na suspenziju Bilinog Polja. 

Ukoliko odluka bude negativna, iz UEFA-e će stići izvještaj o tome šta se treba uraditi na Koševu i Grbavici kako bi se meč sa Belgijom igrao na jednom od ta dva stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi