Službeno: NSBiH se žalio zbog suspenzije stadiona

Upućena žalba na odluku FIFA-e

Službeno: NSBiH se žalio zbog suspenzije stadiona

M. Šljivak

Nogometni savez Bosne i Hercegovina (NSBiH) uputio je službenu žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog suspenzije stadiona Bilino polje.

Disciplinska komisija FIFA-e izrekla je nedavno kazne za lošu organizaciju meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke 9. juna u Zenici, te je suspendovala stadion Bilino polje na jedan meč uz novčanu kaznu od 30.000 franaka.

NSBiH odlučio je uputiti žalbu na ovu odluku. Žalba je na adresu FIFA-e poslata danas i uskoro će se ova žalba našeg Saveza i razmatrati.

Ako kazna ostane na snazi, reprezentacija BiH će meč protiv Belgije odigrati na nekom drugom terenu, ali se još uvijek ne zna gdje.

Inspektor UEFA-e je obišao stadione u Sarajevu i već iduće sedmice će se vjerovatno znati šta Savez treba uraditi kako bi se stadioni Grbavica i Koševo našli u kombinacijama da ugoste selekciju Belgije.

Međutim, još uvijek postoji mogućnost da se meč igra na Bilinom polju, ali će konačnu riječ ipak imati Disciplinska komisija krovne kuće svjetskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije