Uskrsni turnir u Busovači u aprilu

Uskrsni turnir u Busovači u aprilu

M. Skaka

I ove godine u organizaciji NK «Busovača» i Sportskog saveza općine Busovača održat će se tradicionalni Uskrsni turnir u malom nogometu «BUSOVAČA 2009».

Turnir, ove godine slavi svoju 16 /šesnaestu/ obljetnicu i s pravom nosi naziv tradicionalni, a organizira se u čast najvećeg katoličkog blagdana, Uskrsa.

Turnir će se odigravati u dvorani Srednje škole u Busovači, a početak turnira planiran je za 18.03.2009. Polufinale će se odigrati 06.04.2009. dok će se finale i utakmica za treće mjesto odigrati 08.04.2009.
Sve utakmice će biti odigravane u večernjim satima.

Ždrijebanje parova obavit će se dva dana prije početka turnira, 16.03.2009 u velikoj sali općine Busovača sa početkom u 17:00 sati.

Ekipe se mogu prijaviti do početka ždrijebanja i to kod g-dina Slavka Katave na tel. Broj 063 481 629
Kotizacija po ekipi iznosi kao i prošle godine, 150 KM.

I ove godine organizator je osigurao vrijedne nagrade:
1.    mjesto 3000 KM
2.    mjesto 2000 KM
3.    mjesto 1000 KM

Također osigurane su nagrade za najboljeg igrača i najboljeg golmana turnira.
 
Temeljem dosadašnjih pokazatelja, na turniru učešće uzimaju ekipe iz cijele Središnje Bosne, a nemali broj ekipa i igrača dolazi iz ostalih krajeva Bosne i Hercegovine, kao i iz susjednih država.  Bitno je napomenuti da neke od ekipa u svojim redovima angažiraju i redovite reprezentativce malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Busovački Uskrsni turnir u malom nogometu je već nekoliko posljednjih godina je uvršten u kalendar nogometnih natjecanja Nogometnog saveza KSB/SBK.
Također treba istaknuti da finalnu večer turnira redovito posjećuju eminentne osobe iz sportskog i političkog života BiH. Podsjećamo da je prošlogodišnji pobjednik turnira  Club «AMSTERDAM» iz Novog Travnika najavio dolazak i na ovogodišnji turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije