Uspjeh Sarajeva poslužio za primjer treneru Partizana

Navijači traže njegovu ostavku, on ne želi ići

Uspjeh Sarajeva poslužio za primjer treneru Partizana

Samir Mlaćo

Navijači Partizana u meču drugog pretkola Evropske lige tražili su odlazak trenera Miroslava Đukića.

 Ipak, njihove želje se nisu ostvarile, te je Đukić bar za sada trener Beograđana, a sasvim otvoreno je govorio na press konferenciji uoči meča drugog kola Super lige Srbije proiv Dinama iz Vranja.

Partizan je u prvom kolu poražen od Radnika iz Surdulice te nema prava na kiks. Ovaj stručnjak ipak ističe da je javnost u toj zemlji veoma nerealna, a u svom poređenju dotakao se i remija Atalante i bh. predstavnika Sarajeva (2:2).

"Svi se muče protiv zatvorenih protivnika, samo u Srbiji mislimo da je to lako. Ako nismo čuli za Trakai onda su to indijanci sa peruškama. A nisu, ozbiljna su ekipa. Mi živimo u nekim drugim vremenima, za Švajcarce mislimo da su Sajdžije, pa oni dođu i pobjede nas. Treba da se otrijeznimo, da budemo malo skromniji, radniji. Ovdje je velika mana kad ste skromni, a mi treba da se spustimo na zemlju, pa iz te skromnosti da popravimo prvo sebe, pa tek onda da probamo i komšije. Te priče o 3:0, 5:0... To su neistine! Svaki dan to pričam igračima", kazao je Đukić, te dodao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"OK, neke se utakmice namjeste, otvoriš golom na vrijeme i bude lako, ali šta da kažemo za Atalantu i Sarajevo? Atalanta da dva gola, Sarajevo se vrati na 2:2. Da Partizan sada igra tako bila bi državna nesreće, jer tobože treba da nekom daš pet komada, a to Sarajevo daje dva komada ekipi koja ima ozbiljan evropski budžet".

"Nismo se aktuelizovali. Realnost, normalnost, skromnost i – rad. Pa da se vratimo u normalne okvire. Nismo bolji ni od koga. Nismo pametniji ni od koga", jasan je bio Đukić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi