Uspješan debi Muharemovića u Kini

Dalian Transcend konačno slavio

Uspješan debi Muharemovića u Kini

Nekadašnji as Željezničara Dželaludin Muharemović uspješno je debitovao na klupi kineskog drugoligaša Dalian Transcenda.

Nakon šest uzastopnih poraza u prvenstvu Dailan Transcend je pod vodstvom bh. stručnjaka uspio konačno upisati pobjedu, savladavši na gostujućem terenu Nei Mongol rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, da bi u desetoj minuti nastavka Muharemovićev tim poveo preko Yin Lua. Uspjeli su se domaći vratiti u 73. minuti kada je za izjednačenje pogodio Duan Jieyi, no onda je, ispostavit će se, konačnih 2:1 postavio Silva pet minuta prije kraja utakmice.

Muharemović je, podsjetimo, Dalian Transcend preuzeo prije nekoliko dana u pokušaju da spasi klub od ispadanja u niži, treći rang takmičenja. Ugovor je potpisao na godinu dana s opcijom produženja ukoliko se ostvari zacrtani cilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi