Uspješan početak kvalifikacija: BiH u Zenici deklasirala Gruziju
Izabranice Samire Hurem nisu imale mnogo problema protiv veoma slabe selekcije Gruzije, te su na kraju slavile visoku pobjedu i tako kvalifikacije otvorile sa tri boda

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u nogometu za žene

Uspješan početak kvalifikacija: BiH u Zenici deklasirala Gruziju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici pobjedom nad Gruzijom otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Zmajice su slavile visoku pobjedu rezultatom 7:1

Već u prvih 10-tak minuta utakmice na terenu se vidjela ogromna razlika u kvaliteti ovih selekcija. Izabranice Samire Hurem povele su već u 4.minuti, a strijelac za 1:0 bila je Dajana Spasojević na asistenciju Selme Kapetanović. Novi gol postignut je već u 10. minuti, a strijelac je nakon gužve bila Melisa Hasanbegović za 2:0 za selekciju BiH.

Nastavili su se napadi domaće selekcije, a treći gol je postignut u 14. minuti, a strijelac je bila Milena Nikolić za uvjerljivo vodstvo domaće selekcije već na početku utakmice. Nisu se domaće nogometašice zaustavile na tome, tako da su nastavile s napadima ka golu Gruzije. Novi gol za 4:0 u 23.minuti, postigla je Aida Hadžić, lijepim šutem iskosa s lijeve strane u donji desni ugao.

U 42.minuti gostujuća igračica Nina Sutidze srušila je na ivici kaznenog prostora Milenu Nikolić, a glavna sutkinja pokazala je na najstrožiju kaznu. Sigurna s bijele tačke za 5:0 bila je Marija Aleksić za visoko, ali potpuno zasluženo vodstvo reprezentacije BiH. S rezultatom 5:0 otišlo se na odmor.

Početak drugog poluvremena nagovijestio je da će na današnjoj utakmici biti još golova. U 50. minuti nakon šuta Aide Hadžić lopta pogađa u ruku jednu od igračica Gruzije i po drugi puta na ovom meču glavni sudija pokazuje na najstrožiju kaznu. Siguran izvođač je Milena Nikolić koja povećava vodstvo BiH na 6:0.


Nastavili su se redati napadi i prilike pred golom Gruzije i pravo je čudo, kako selekcija BiH nije postigla još nekoliko golova u periodu od 50 do 60. minute utakmice. Nastavili su se napadi i u nastavku utakmice, ali promjene rezultata nije bilo sve do 81.minute kada je za 7:0 pogodila rezervistkinja Sofija Krajšumović. Do kraja utakmice i gošće su postigle jedan gol, a strijelac u 90. minuti nakon solo akcije bila je Ana Chemninava za konačnih 7:1.

Izabranice Samire Hurem već u utorak odigrat će još jednu utakmicu kvalifikacija, a protivnik će biti selekcije Malte, ovaj meč će se igrati na stadionu Koševo.

BiH-Gruzija 7:1

BiH:Hodžić, Selimović, Hasanbegović, Aleksić, Spasojević, Hadžić, Nikolić, Medić, Kapetanović, Hamzić, Kršo. Selektor: Samira Hurem.

Gruzija:Bakradze, Gabunia, Kadagishvili, Pasikashvili, Chkhartishvili, Chichanadze, Tckonia, Kalandadze, Sutidze, Todadze i Raukh. Trener: Levan, Bajelidze.

Top Komentari

Zippo
Koliki nam je kapiten
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi