Engleska u Zenici slavila protiv borbene BiH

Kvalifikacije za SP u nogometu za žene

Engleska u Zenici slavila protiv borbene BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekala selekciju Engleske, te očekivano upisala poraz rezultatom 0:2.

Izabranice Samire Hurem danas su igrale protiv prve reprezentacije na UEFA listi, te druge selekcije na FIFA listi. Na klupi selekcije Engleske je Phil Neville, legenda Manchester Uniteda i bivši reprezentativac Engleske.

Od početka utakmice gošće su stelaze obruč oko gola BiH. Redali su se napadi pred golom domaće selekcije, ali naša odbrana i golmanica Hasanbegović u prvom poluvremenu su odradile sjajan posao. U 28. minuti sjajan šut Steph Houghton s više od 20 metara, ali Envera Hasanbegović sjajnom paradom spašava gol BiH. Do kraja poluvremena gošće su pritiskale još više gol BiH, ali odbrana na čelu s Radeljić i Aleksić je radila sjajan posao. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova 0:0, ali primjetan je bio umor kod domaćih igračica, koje su ostavile srce na terenu.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za domaću selekciju, Alex Greenwood u 47.minuti zbog simuliranja jedanaesterca dobila je drugi žuti, odnosno crveni karton te je Engleska ostala s igračem manje u nastavku utakmice. Ipak ni igračica više u polju nije promijenila način igre BiH, koje su se nastavile braniti svim raspoloživim sredstvima.

Izabranice Samire Hurem odolijevale su napadima Engleske do 56.minute, kada na jedan centaršut s desne strane, Toni Duggan sjajno pogađa glavom za vodstvo gošći 0:1. Nakon gola još jedan peh zadesio je domaću selekciju u 61.minuti jer je Amira Spahić dobila drugi žuti karton, odnosno crveni, čime su sve nade u pozitivan rezultat pale u vodu.

Samo je bilo pitanje s kojim rezultatom će biti okončana utakmica, naravno u korist Engleske, jer domaće igračice su rijetko prelazile na polovicu gostujuće selekcije. Ipak gošće nisu uspjele da materijalizuju terensku nadmoć i nekoliko prilika pred golom Hasanbegović. Na kraju je završeno s minimalnih 0:2 za selekciju Engleske koja je u sudijskoj nadoknadi golom Jodie Taylor postavila konačan rezultat utakmice.

Engleskoj je današnja pobjeda bila četvrta u četiri odigrane utakmice uz impresivnu gol razliku od 16 postignutih i nijednog primljenog gola.

S druge strane BiH je upisala i četvrti uzastopni poraz, nakon pobjede protiv Kazahstana, Izabranice Samire Hurem dva puta su poražene od Engleske, te po jednom od Rusije i Velsa.

BiH - Engleska 0:2

BiH:E.Hasanbegović, Šakotić, Radeljić, Am.Spahić, M.Hasanbegović, Aleksić, Hadžić, Nikolić, Al.Spahić, Kulić i Kršo. Selektor: Samira Hurem.

Engleska: Telford, Bronze, Greenwood, Moore, Houghton, McManus, Lawely, Nobbs, White, Cristiansen i Duggan. Selektor: Philip Neville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti