Uspješna generalka za FK Sarajevo: Bordo tim nadigrao FK Goražde

Rahmanović, Jukić i Handžić pogađali u pobjedi

Uspješna generalka za FK Sarajevo: Bordo tim nadigrao FK Goražde

S. Mlaćo, foto: S. Bošković

U generalci pred početak drugog dijela sezone nogometaši Sarajeva savladali su danas na Butmiru federalnog prvoligaša Goražde 3:0.

Mreža gostiju zatresla se već u šestoj minuti. Sa ivice kaznenog prosora Rahmović sjajno šutira i zakucava loptu pod prečku.

Nedugo nakon toga probao je i Jukić, no Čulov brani. U 34. minuti velika šansa za Tatara, Čulov ponovo na visini zadatka.

Gostima je pripalo posljednjih pet minuta prvog dijela. Najprije u 42.minuti Kovačević spašava Sarajevo poslije udarca Hrelje, da bi u 45. minuti Dučić nakon gužve pogodio prečku.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, bordo tim je poveo 2:0. Jukić je šutirao iskosa, golman gostiju nije bio na visini zadatka i mreža se zatresla.

Dvadeset minuta prije kraja za domaće je zaprijetio i Mustedanagić, no ostalo je 2:0.

U 84. minuti Haris Handžić je pogodio za konačnih 3:0.

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - FK Goražde 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Dupovac, Šerbečić, Hodžić, Salčin, Miličević, Sušić, Rahmanović, Tatar, Jukić, Ahmetović. Još su igrali: Islamović, Sabanovic, Mustedanagić, Milanović, Velkoski, Gavrić, Handžić i Đokanović.

FK Goražde: Čulov, Tutundžić, Mirković, Velić, Dučić, Kurtović, Danilović, Tatar, Hrelja, Hasanović, Huseinspahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
SARAJEVO ŠAMPION !!!
11 0
Emir
Generalka Fappppp mašiiiiine Priiiiiiboj haha
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi