Usvojena odluka o javnom interesu Zenice: Proširuje se Trening centar N/FSBiH
Trening centar N/FSBiH u narednom periodu trebao bi da bude proširen sa još dva nogometna terena, te smještajnim kapacitetom, kako bi sve nogometne selekcije BiH imale još bolje uvjete za treniranje, pripremanje i odigravanje samih utakmica

Nakon eksproprijacije zemljišta kreće se u realizaciju

Usvojena odluka o javnom interesu Zenice: Proširuje se Trening centar N/FSBiH

Dino Kurbegović

Zenica je grad koji ima najbolju sportsku infrastrukturu. Pored najmodernijeg nogometnog stadiona u državi, Bilinog polja, tu je i najmodernija dvorana, zenička Arena, a pored svega u Zenici je i Trening centar N/FSBiH, koji je dom svih nogometnih selekcija naše zemlje.

Prošle godine održan je sastanak između čelnika N/FSBiH, te predstavnika Grada na čelu s Gradonačelnikom, kako bi se u budućnosti Trening centar N/FSBiH i proširio. U posljednje vrijeme intezivirani su razgovori predstavnika Grada i N/FSBiH po ovom pitanju.

S tim u vezi danas je na 44. sjednici Gradskog vijeća grada Zenice jedna od tačaka bila proširenje Trening centra N/FSBiH u Zenici. Jednoglasnom odlukom usvojen je Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za proširenje kapaciteta Trening centra u Zenici.

Nakon današnje odluke Grad Zenica trebao bi krenuti u eksproprijaciju zemljišta, te nakon toga ga ustupiti na korištenje Nogometnom savezu BiH, postupak koji je proveden i prilikom i same izgradnje ovog centra.

Idejni projekat jeste da se naprave još dva dodatna nogometna terena s prirodnom travom, te da se proširi kapacitet smještaja u centru. Jedan od razloga za proširenje Trening centra je da težište omladinskih razvojnih turnira bude u Zenici, a što dosad nije bilo moguće zbog ograničenosti smještajnih kapaciteta, ali i svih ostalih nogometnih selekcija, a samim time i Nogometni savez bi smanjio troškove, budući da bi umjesto jedne ekipe, koliko trenutno može boraviti u centru, nakon proširenja, mogle dvije selekcije boraviti u centru, što bi svakako olakšalo mnoge stvari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače Trening centar N/FSBiH u Zenici 2. septembra 2013. godine svečano su otvorili Elvedin Begić predsjednik N/FSBiH, predsjednik UEFA-e Michel Platini, koji su posebno tada istakli veliku ulogu tadašnjeg načelnika Zenice, Husejina Smajlovića, koji je uz bivšeg predsjednika N/FSBiH Sulejmana Čolakovića, jedan od najzaslužnijih za otvoreni centar u Zenici.

Top Komentari

SeoRusilac
Ovaj centar se trebao graditi negdje gdje zrak nije toliko zagadjen. Npr. periferija nekih gradova u blizini Zenice, Tuzle, Sarajeva ili Mostara.
2 5
enko
gore na trening kamp nije smog,zenicani kapa dole sto imate razumjevanje.vama iz sarajeva je bio problem sto vasi nacelnici nisu mogli obezbjediti ili nisu htjeli. inace ja bio savjetovao novog selektora da pripreme obavlja u trening centru a ne da ga vodaju po hrasnici,to je apsurd
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti