Usvojene izmjene statuta FK Sloboda

"Klub može stupati u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi vodili komercijalizaciji..."

Usvojene izmjene statuta FK Sloboda

Danas je održana sjednica Skupštine FK Sloboda na kojoj je klub sa Tušnja dobio novo rukovodstvo.

Najvažnije je savakako bilo imenovanje dojučerašnjeg potpredsjednika Skupštine, Elmira Šećerbegovića, na poziciju predsjednika UO FK Sloboda.

On je iskoristio priliku da izloži svoj plan kroz prezentaciju, a potom se okrenulo i izmjenama statuta.

Kako bi klub mogao krenuti ka samoodrživom postojanju, novo rukovodstvo je smatralo je potrebno izvršiti izmjenu statuta i to njegova dva člana.

Članovi Skupštine su nakon dosta polemike izglasali izmjenu statuta u kojem će od sada biti sadržan i član 59a, te izmijenjeni član 60.

"Član 59a.

U cilju investirana sredstava u Klub omogućava se domaćim i stranim, fizičkim i pravnim licima da uplatom novčanih sredstava steknu upravljačka, odnosno glasačka prava srazmjerno visini uloženih novčanih sredstava.

Odluku o uplati novčanih sredstava radi unosa u FK Sloboda Tuzla u cilju sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava donosi Predsjednik Skupštine, a u njegovoj odsutnosti dva potpredsjednika Skupštine i direktor, uz prethodnu saglasnost Komisije za imenovanje.

Način realizacije investicija iz stava 1 ovog člana, prava i obaveze ulagača i druga pitanja regulisat će se Pravilnikom o načinu sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava koji donosi Predsjednik Skupštine, a u njegovoj odsutnosti dva potpredsjednika Skupštine i direktor.

Član 69.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub može stupati u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi vodili komercijalizaciji njegovog djelovanja uz prethodnu saglasnog Skupštine Kluba."

Inače, ranije je u statutu FK Sloboda stajalo da klub nikako "neće stupati u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi vodili komercijalizaciji njegovog djelovanja"...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Azmir sa dugom sto mu je duzna Sloboda moze preuzeti klub . Azmir je rekao necu trazi dug ali ako bude privatizacije , dionice ili sta drugo ONDA TRAZIM 4mil duga
7 4
magistar
E nadam se da sad ne ide priča o povratku na stare staze slave, pravljenju mega stadiona, grupnoj fazi nekog klupskog takmičenja u naredne 3-4 godine, i tako dok ne zavale klub u još veći glib, pa predaju štafetu novima, i tako sve u krug. Treba biti realan i izvlačiti veliki klub iz gliba, možda i po cijenu da se sezonu, dvije vrati u Fedralnu, a ne sanjati nerealne snove.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi