Izabran novi predsjednik UO FK Sloboda
Potpredsjednik Skupštine FK Sloboda u ostavci, Željko Mitrić (lijevo) i novi predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović (desno).

Šećerbegović umjesto Kozlića

Izabran novi predsjednik UO FK Sloboda

Jučer je Sead Kozlić podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika UO FK Sloboda i to na press konferenciji sazvanoj da se sumira stanje u klubu i rezultati aktivnosti poduzetih u godini u kojoj tuzlanski premijerligaš slavi 100. rođendan.

Zbog toga je za danas zakazana Skupština kluba (od 41 člana, njih 36 je danas bilo prisutno) na kojoj je izabran novi predsjednik Upravnog odbora.

To se i desilo - novi predsjednik UO FK Sloboda od danas je Elmir Šećerbegović, inače sin nekada sjajnog fudbalera Slobode Dževada Šećebregovića koji je danas direktor JU Gradski stadion Tušanj.

Ipak, prije odluke o imenovanju Šećerbegovića na novu poziciju, Kemal Kurević je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine kluba, dok je upravo Šećerbegović, zajedno sa Željkom Mitrićem, podnio ostavku na mjestu potpredjsednika Skupštine.

Za nove potpredsjednike Skupštine izabrani su Adnan Mujezinović, predstavnik Junuzović Kopexa i Jasmin Hukić sin legende Slobode rahmetli Mustafe Hukića.

Također, Rizah Mešković se vraća u Slobodu kao koordinator svih sportskih selekcija.

"Mislim da je jasno da funkcionisanje kluba više neće biti moguće na ovaj način, zahvalio bih se svim prethodnim garniturama, neko je i tada morao voditi klub... Sada se moramo okrenuti tome da vidimo može li se klub postaviti tako da stabilno funkcionište", izjavio je, između ostalog, novi predsjednik UO Šećerbegović, pa nastavio:

"Posvetićemo se dugovanjima, napravili smo advokatski tim koji se će pozabaviti tim stvarima, da vidimo na čemu smo. Cifra koja se vrti na papiru je oko 5.4 miliona KM. Dosta dugovanja su sumnjivog karaktera, kratkoročni cilj je stabilizovati dugovanja. Ulaganja u Slobodu se moraju zaštititi, klub mora funkcionisati na primjeru FK Sarajevo, ali da bi se do toga došlo skupština više ne može funkcionisati na taj način... Ljudi koji budu ulazili u skupštinu neće više davati pozajmice nego će to biti opterećiva sredstva. I skupština će upravljati klubom...Više neće biti nadzornog odbora. U Skupštini je potrebno 50 glasova, mjesto košta 24.000KM. Već sam razgovarao sa mnogima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo se fokusirati na svoj igrački i trenerski kadar. Naredne dvije-tri godine fokusirat ćemo se samo na stabilizaciju kluba, rješavanje dugova", poručio je Sećerbegović koji je na današnjoj sjednici Skupštine izložio i prezentaciju svojih zamisli kada je budućnost FK Sloboda u pitanju.

Treba dodati da je novi predsjednik UO FK Sloboda izabran jednoglasnom odlukom članova Skupštine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Stavi 100k ulazak u skupstinu, 80 clanova i vrati sav dug. Krenes sa nule. I stavis da svi moraju godisnje davat 50k. To je svake sezone 4 miliona. Dodzu rezultati sa tim i sponzori. Kasnije prodajete igrace i klub posluje pozitivno. Oslobodite upravu poslije 3 godine bilo kakvih ulaganja. To je ukupno 250k. Za nase privrednike nije neka cifra.
6 3
ratip irats
Sretno Slobodi sa novom upravom...
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi