Utakmica Fiorentina - Debrečen namještena?

Njemačka novinska agencija otkriva

Utakmica Fiorentina - Debrečen namještena?

E. Škorić

Njemačka novinska agencija SID sumnja u regularnos utakmice grupne faze Lige prvaka između Fiorentine i Debrečena, koja je odigrana 20. novembra 2009. godine.

Tužilaštvo u Bochumu je u petak i službeno otpočelo slučaj protiv kladioničarke mafije u kojoj je glavna uloga Hrvat Ante Šapina iz Berlina. Sumnja se, pored brojnih utakmica, i na onu Fiorentine i Debrečena, koju su na kraju Italijani dobili rezultatom 4:3.

Na namještaljkama su Šapina i saradnici,  tvrdi SID, zaradili oko vrtoglavih 3.5 miliona eura. U kategoriji "crnih" utakmica je i jedna sa bh. predstavnikom (Aalborg - Slavija Sarajevo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti