Utakmica istine za Velež

Veliki izazov za Rođene i trenera Varešanovića

Utakmica istine za Velež

M. Maksimović

Kao nikada ranije, ove sezone je Velež sve karte bacio na Kup. Nakon Travnika je eliminisan Zrinjski, pa se glasnije počelo razmišljati o Kupu. Nakon Branitelja su ambicije porasle, stiglo je i polufinale i dva susreta protiv Širokog Brijega.

Prvi je došao u najboljem mogućem trenutku, kada se Široki tražio, ali Velež svoju priliku(e) na Pecari nije iskoristio. I danas ''Rođeni'' pred sobom imaju utakmicu koja je okarterisana kao utakmicom sezone. Utakmicu, koja to stvarno može biti. Jer eventualnom uspjehom Velež bi napokon ''isplivao'' na površinu, došao bi na korak do Evrope koja bi dobrim dijelom potvrdila koliko je Velež blizu povratka na stare staze. Nakon godina u kojima je Velež proveo u onom drugom dijelu tabele, tamo gdje se klubovi uglavnom bore za opstanak.

 

Istovremeno bi ulazak u finale pokazao da je velež kao klub napokon prebolio sve one ''dječije bolesti'' od kojih je najviše bolovao u organizacijskom smislu. Sudbina je tako htijela pa će Velež prema finalu probati odvesti mladi momci, igrači od kojih se većina i ne pamti kako je to ovaj klub prije 26 godina ugrabio posljednji veliki trofej Kup Jugoslavije. Upravo će ti momci danas pokušati napraviti mali sportski podvig protiv daleko skuplje, iskusnije, brazilcima nakrcane ekipe.

 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

''Psihološki faktor je možda i najvažniji u današnjoj utakmici. To su mladi momci, oscilacije u njihovoj igri su normalna pojava.Danas moramo biti strpljivi, ne smijemo srljati.Nervoze ne smije biti, ni na trenu ni na tribinama. Neće biti lako, jer moramo graditi igru prema naprijed, moramo stvarati šanse, ali i zaustaviti Široki na sredini terena. Nedostaje nam skoro cijela ekipa, ali vjerujem da možemo 

finala, vjerujem u ove momke'' kaže Mirza Varešanović koji je u svojoj karijeri osvajao trofeje, ali se jednako kao i Velež, nalazi pred velikim trenerskim izazovom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.