Utakmica Velež - Borac će biti registrovana rezultatom 0:3

Prekinuta u 82. minuti

Utakmica Velež - Borac će biti registrovana rezultatom 0:3

Edmir Škorić

Utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež - Borac prekinuta je u 82. minuti.

Nogometaši Borca poveli su krajem prvog dijela golom Stojana Vranješa iz slobodnog udarca, a u 82. minuti je kapiten Banjalučana istrčao sam na golmana domaćih i matirao ga za 2:0.

Nakon tog gola, desetine navijača Veleža utrčalo je na teren, zbog čega je utakmica odmah i prekinuta.

Iako je navodno postojala volja za nastavkom meča, na kraju je delegat odlučio da prekine utakmicu, što znači da će ista biti registrovana rezultatom 3:0 u korist Banjalučana.

S obzirom da je odigrano više od 80 minuta i da je prekid izazvan lošom organizacijom utakmice za koju je odgovoran domaći tim, ona će biti registrovana rezultatom 3:0 u korist gostujućeg tima. U slučaju da je susret prekinut zbog više sile, recimo nevremena, a u istoj minuti, meč bi bio registrovan trenutnim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, gosti slave velika tri boda na teškom gostovanju, a Velež može očekivati dodatnu kaznu od strane Nogometnog saveza BiH.

Velež u narednom kolu gostuje Tuzla Cityju, dok će Borac dočekati Sarajevo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_Aristotel
SRAMOTA! Topaloviću je*o li ti Vico gdje god šta imaš!
65 6
Matic
Gasi ih
14 46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi