Utrecht bolji od Zwollea, Vitesse od Williema

Eredivisie, 32. kolo

Utrecht bolji od Zwollea, Vitesse od Williema

A. Haznadarević

U Holandiji je danas zaključeno i 32. kolo tamošnje Eredivisie lige, a u posljednja dva meča pobjede su upisali Utrecht i Vitesse.

Utrecht je slavio na gostovanju kod Zwollea rezultatom 2:1. Igrači gosujuće ekipe su preko Asarea u 2. minutu došli do prednosti, a poravnao je Broerse u 18. 

 

Gol odluke u deseto minutu nastavka postiže Pappot na asistenciju Kalija, te postavlja konačnih 1:2.

 

Vitesse je na svom terenu nadigrao tim Williema sa 3:1. Prvo je Havenaar pogodio za 1:0, da bi Bony u 25. i Van Ginkel u 46. minutu doveli domaći tim do visokog vodstva. Do kraja je Snijders uspio samo smanjiti na 3:1 pogotkom u 78. minutu meča.

 

Eredivisie 32. kolo

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zwolle - Utrecht 1:2 (Broerse 18 / Asare 2, Pappot 55)

Vitesse - Williem II 3:1 (Havenaar 9, Bony 25, Van Ginkel 46 / Snijders 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.