Utrka s vremenom: Hoće li Ikić biti spreman za Igman?

Fudbaler Sarajeva povrijeđen

Utrka s vremenom: Hoće li Ikić biti spreman za Igman?

A. Beganović

Ivan Ikić je dobio udarac u rebra na meču Sarajevo - Tuzla City, a još uvijek se ne zna da li će biti spreman za naredni prvenstveni okršaj.

U zaostalom susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo je sinoć kao domaćin pretrpjelo ubjedljiv poraz u duelu sa Tuzla Cityjem (1:5).

Iako je Sarajevo u duel sa Tuzla Cityjem ušlo kao favorit, na terenu izabranici Feđe Dudića tu ulogu nisu opravdali. Za razliku od nekih prošlih mečeva ništa im nije polazilo za nogom, dok su s druge strane izabranici Dragana Jovića odigrali vrhunski meč i na kraju su zasluženo slavili.

Međutim, poraz 1:5 nije jedina loša vijest za Bordo tim, odnosno na pomenutom meču povrijeđen je i Ivan Ikić, fudbaler koji je početkom ove sezone stigao u Sarajevo iz Širokog Brijega.

Ikić je dobio udarac u rebra, no kako SportSport.ba nezvanično saznaje, pregledima je ustanovljeno da mu nije puklo nijedno rebro. No, Ikić je propustio današnji trening, ali postoji realna mogućnost da bude spreman za meč protiv Igmana iz Konjica koji se igra u nedjelju.

Oglasi

Eventualni izostanak Ikića bi svakako bio veliki udarac za Dudića jer se radi o igraču koji je u uvodnim mečevima pokazao da će biti veliko pojačanje Sarajeva, a koliko ga cijeni šef struke najbolje govori i to da ga je želio u svom timu i kada je bio trener Veleža.

Ikić je odigrao četiri meča za Sarajevo, postigao je dva pogotka i uz Ahmetovića je najbolji strijelac u dosadašnjem dijelu sezone, a zanimljivo je da je od četiri nastupa, tri upisao ulazeći s klupe za rezervne igrače.

Aničić povrijeđen u duelu sa Posušjem

Duel 3. kola Premijer lige između Sarajeva i Posušja (1:0) bio je koban za iskusnog stopera Sarajeva Marina Aničića. Naime, na samom otvaranju meča Aničić je povijedio koljeno i napustio je teren, a s obzirom da je i ranije imao povredu koljena, izvjesno je da ga čeka višemjesečni oporavak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo zbog toga su čelni ljudi Sarajeva krenuli u potragu za novim stoperom na tržištu, a kao nova akvizicija Bordo tima spominje se Aleksandar Vukotić, koji u posljednjih nekoliko godina nastupa u Belgiji.

Ali, navodno je za njegovim uskugama zainteresiran i Borac, pa će biti zanimljivo pratiti da li će ovaj nekadašnji stoper Krupe pojačati neki od ova dva kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Valjda ce mag strategije, Feđa pronaci nacin da neprimimo bar 3 komada od Igmana.Kod njega evo vec 4 kola nikada nema prvih 11 uvijek nešto kombinuje pa zlo.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije