Uvijek kad je teško, Lewandowski je tu da spasi Bayern
Foto: EPA

Dva gola za pobjedu

Uvijek kad je teško, Lewandowski je tu da spasi Bayern

Prva utakmica proljetnog dijela sezone u Bundesligi odigrana je večeras u Freiburgu, gdje je gostovao Bayern. Iako su Bavarci bili veliki favorit, do pobjede su stigli tek u sudijskoj nadoknadi i to zahvaljujući Robertu Lewandowskom koji je ponovo bio heroj svog tima.

Domaći tim je u vodstvo došao već u 4. minuti, kada je Habarer na asistenciju Grifa šokirao Neuera i pogodio za 1:0.

Bayern, koji je večeras zaista igrao ispod svog nivoa, se do kraja poluvremena uspio vratiti u egal, a za 1:1 je u 35. minuti pogodio Lewandowski.

Bavarci su u drugom poluvremenu krenuli po željenu pobjedu, ali je Freiburg odolijevao njihovim napadima i u nekoliko situacija čak dolazio u priliku i da postigne drugi gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, rezultat se nije mijenjao sve do prve minute sudijske nadoknade, kada je Lewandowski majstorski pogodio za 2:1 i važnu pobjedu Bavaraca.

Bayern je ovom pobjedom ostao na prvom mjestu u Bundesligi sa šest bodova više od Leipziga, koji ima jednu utakmicu manje.


Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti