"Uvijek sam tu za navijače, ali ne razumijem psovke i uvrede za igrače koji daju sve za Slobodu"
Ivetić je hrabro danas stao pred bijesne navijače, s kojima je vodio višeminute razgovore i očigledno ih uspio smiriti, a sada ih poziva da nastave da bodre Slobodu

Kapiten Slobode Perica Ivetić za SportSport.ba

"Uvijek sam tu za navijače, ali ne razumijem psovke i uvrede za igrače koji daju sve za Slobodu"

E. Dindić

Burno je danas bilo na Tušnju. Sloboda je u jednoj čvrstoj utakmici poražena od Širokog Brijega rezultatom 1:0. Poslije utakmice navijači Slobode, popularne Fukare, utrčali su na teren stadiona Tušanj, tražeći objašnjenje od svih pulena za blijedu igru i poraz. Zadržali su se dugo u razgovoru sa kapitenom Slobode Pericom Ivetićem.

Vidjelo se da je borbenom Ivetiću teško pao poraz, koji je za SportSport.ba ispričao svoje viđenje današnje tekme, te osvrnuo se na sve stvari koje su se dešavale danas na Tušnju.

"Jedna zaista teška utakmica iza nas i nažalost poraženi smo od jedne dobre ekipe, koja je predvođena odličnim trenerom znala šta želi na Tušnju, te na kraju to i uzela. Međutim, da smo danas odigrali i neriješeno ne bi bilo nezasluženo. Imali smo mi svoje šanse u današnjoj utakmici, ali jednostavno ih nismo iskoristili. Da smo danas ostvarili pozitivan rezultat, siguro da bismo bili korak bliže Evropi, ali nažalost i poraz je sastavni dio ovog sporta. Na pobjede ne treba gledati euforično, kao ni na svaki poraz tragično, ovakvih utakmica će biti još mnogo i mislim da je ovo tek početak za što bolji plasman na tabeli. Sa današnjim protivnikom smo igrali tri puta te ni u jednom susretu nismo bili nadigrani, u dva susreta mogu slobodno reći da smo bili bolji protivnik na terenu", rekao je Ivetić, te dodao:

"Nema se vremena za plakanje i tugovanje, već svi se moramo sabrati, te stati još jače jedni uz druge, potruditi se da vratimo izgubljene bodove. Koristim ovu priliku da čestitam Širokom Brijegu na pobjedi i fer i korektnoj igri".

Osvrnuo se kapiten Slobode i na današnje suđenje

"Što se tiče današnjeg suđenja, ne bih komentarisao, ali dodao bih da svako može da pogriješi, kako mi fudbaleri, treneri, tako i sudije. Međutim, zanimljivo je svakako da se u zadnje vrijeme često griješi na utakmicama Slobode, te svaki put poslije naših utakmica sudija dobije negativnu ocjenu".

Scene sa kraja susreta ne pomažu razvoju bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da se više ovakve stvari neće ponoviti, jer prije svega kakvu mi to poruku šaljemo mlađim naraštajima koji tek treba da se bave ovim sportom. Razumijem navijače koji su ljuti kada njihov tim izgubi, ali isto ne razumijem da se psuju i vrijeđaju fudbaleri koji daju sve od sebe za Slobodu, za njihov voljeni tim, to ne mogu da shvatim. Isto tako moraju da razumiju istinski trud i volju na terenu, a fudbaleri Slobode odgovorno tvrdim to rade jako pošteno i odgovorno", istakao je Ivetić.

"Iskreno se nadam da ovakvih scena ne samo na Tušnju, nego širom bh. terena neće više biti. Našim navijačima poručujem da sam uvijek tu za njih, te da nađemo vrijeme i mjesto da popričamo jedni sa drugima, da ih saslušam šta ih muči, te da zajedno nađemo rješenje svih problema. Isto tako oni moraju znati da ovo danas nije način na koji se rješavaju problemi. Stao sam danas pred njih, saslušao što imaju reći, sve je proteklo bez problema. Po prirodi sam čovjek koji drži do svoje riječi, pa i sada ponavljam uvijek ćemo mi zajedno sa njima slaviti kako pobjede, tako i poraze, ali isto tako nećemo trpjeti da nam neko vrijeđa najmilije, u tom slučaju nećemo otići. Želio bih se iskreno izviniti za današnji poraz i poručiti im da mi bez njih ne možemo, kao i oni bez nas. Trebamo svi dobro ohladiti glave i krenuti zajedo u nove pobjede. Mi kao ekipa složno i jako, a oni kao naš 12. igrač što, su uvijek i bili", završio je iskusni bek Tuzlaka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FreedomBH
Puno teze igraju kuci ,veliki pritisak od navijaca. A dokaz je vise poraza kuci ,nego na strani.Al svejedno igraci daju maksimum,nije da Sloboda ima neki rastor.Bice dobro idemo dalje.
20 1
Kai Kaii
Iveticu kazi dajte plate igracima
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi