Uvjerljiva pobjeda FK Sarajevo protiv Goražda

Bordo tim bez problema do trijumfa

Uvjerljiva pobjeda FK Sarajevo protiv Goražda

M. Šljivak

Sarajevo je danas u pripremnom meču savladalo ekipu Goražda sa 4:0.

Od prve minute tim Vinka Marinovića je krenuo ofanzivno prema protivničkom golu i stvarane su šanse za pogotke.

Nakon nekoliko početnih pokušaja koji nisu donijeli promjenu rezultata, u 16. minuti Bordo tim je poveo. Pidro je sjajno uposlio Mersudina Ahmetovića, a ovaj pogađa za 1:0.

I nakon vodećeg gola Sarajevo je nastavilo s napadima. Takva igra im je donijela i drugi pogodak u 30. minuti, a zabio je Ivan Jukić na asistenciju Dušana Hodžića.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u uvodnim minutama nastavka Mustedanagić ima dvije velike šanse. Prvo je uzdrmao prečku gola Goražda, a zatim u situaciji jedan na jedan ne uspijeva zabiti.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nismo vidjeli veća uzbuđenja. Sarajevo je i dalje kontrolisalo igru, da bi u 77. minuti Bordo tim došao do vodstva od 3:0, nakon što je nespretnom reakcijom vlastitu mrežu pogodio jedan protivnički fudbaler.

Sedam minuta kasnije penal za Sarajevo. Đani Salčin je izborio penal, a Krste Velkoski je precizan za konačan rezultat susreta od 4:0.

Pripremni meč:

Sarajevo - Goražde 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo su od prve minute igrali: Kovačević, Hodžić, Bešić, Dupovac, Pidro, Miličević, Oremuš, Mustedanagić, Jukić, Tatar, Ahmetović.

U nastavku su igrali: Džafić, Šabanović, Miličević, Dupovac, Salčin, Đokanović, Oremuš (Hodžić), Mustedanagić (Imamović), Cruz, Velkoski i Hajdarević

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Pljuske su već pocele, a prelazak na šamaranje kreće od 01.08,2020, godine, Bravo ŠAMPIONI
10 3
LevoKrilo
Idemo još ovo bolje uigrati...Samo naprijed, imamo igraća kao u prići...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi