Uvjerljiva pobjeda Flensburga

Rukometna Bundesliga, 12. kolo

Uvjerljiva pobjeda Flensburga

Edmir Škorić

Rukometaši Flensburga, potpuno očekivano, rezultatom 43:27, slavili su pobjedu u 12. kolu protiv Gummersbacha.

Gosti su u početku čak i poveli (0:1, 1:2, 3:4), a onda je Flensburg preuzeo kontrolu i malo po malo otišao na nedostižnu prednost. Imali su tako sedam golova prednosti na poluvremenu (20:13).

Na kraju je završilo rezultatom 43:27, što je Flensburgu bila deveta prvenstvena pobjeda (9-3), a Gummersbachu, koji se nalazi na 15. poziciji, osmi poraz (3-1-8).

Nevjerovatan je kod domaćih bio Anders Eggert sa 18 golova, Lars Kaufmann postigao je 8. Na suprotnoj strani, Adrian Pfahl je postigao 8 golova, Hrvat Vedran Zrnić 7.
Rukometna Bundesliga, 12. kolo:

Flensburg – Gummersbach 43:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.