Uvjerljiva pobjeda Sarajeva protiv Radnika

Kadetska Premijer liga

Uvjerljiva pobjeda Sarajeva protiv Radnika

Midhat Šljivak

Kadeti FK Sarajevo upisali su uvjerljiv trijumf protiv Radnika (5:0) u susretu 9. kola Premijer lige BiH.

Bordo momci su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti, a na kraju su taj epitet opravdali i na terenu, gdje su potpuno razbili današnjeg rivala.

Poveli su domaći već u 11. minuti. Mrežu gostiju iz Bijeljine pogodio je Hamza Gasal za prednost od 1:0.

Drugi gol u mreži gostiju viđen je u 26. minuti. Ovog puta je pogodio Armin Šarić za 2:0, da bi samo tri minute kasnije Amar Jašarević povećao prednost Sarajeva na 3:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku su gosti iz Bijeljine još dva puta vadili loptu iz mreže.

Na 4:0 je prednost u 55. minuti povećao Amar Sabljica, dok je konačnih 5:0 postavio rezervista Alden Šuvalija u 72. minuti meča.

Sarajevo je ovom pobjedom sada pet bodova ispred prvog pratioca Širokog.

U još jednom današnjem meču Mladost je pobijedila Zrinjski s 1:0, a gol odluke je postigao Hamza Hećimović u 68. minuti.

Kadetska Premijer liga, 9. kolo:

Sarajevo - Radnik 5:0

Mladost - Zrinjski 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti