Uvjerljive pobjede pionira Sarajeva i Željezničara

Premijer omladinska liga BiH

Uvjerljive pobjede pionira Sarajeva i Željezničara

Samir Mlaćo

Danas su odigrani susreti 23. kola Premijer omladinske lige BiH. Nade FK Sarajevo sa 8:0 u Butmiru su deklasirale NK GOŠK. Već nakon prvog poluvremena domaći su vodili 4:0, a za domaće su u ovom meču pogađali po dva puta Edd Nezirović i Salih Viteškić, te po jednom Hajdarević, Erić, Bajrić i Džafić.

Željezničar je također slavio sigurnu pobjedu. Na Grbavici je pao Vitez (4:0), a strijelci za domaće su bili Ćutahija, Behlulović, Grcić i Kulašin.

Široki Brijeg je sa dva pogotka Petra Šetka savladao Mladost 2:0, a Zrinjski je sa minimalnih 1:o u Tuzli savladao Slobodu.

Borac je deklasirao Čelik 6:1, dok je Radnik u petak nadigrao Krupu (1:0).

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Sarajevo je i dalje prvo sa 66 osvojenih bodova, dok Željezničar ima 58. Borac je trećeplasirani sa 51.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi