Uwe Gensheimer teže povrijeđen

Pukla mu Ahilova tetiva

Uwe Gensheimer teže povrijeđen

Adnan Beganović

Njemački rukometni reprezentativac i igrač Loewena, Uwe Gensheimer, zbog povrede Ahilove tetive s terena će odsustvovati do kraja sezone.

U prvom susretu 3. kola EHF Kupa Loewen je rezultatom 37:17 savladao grčku momčad Diomidis Argous, no u isto vrijeme je ostao i bez najboljeg igrača Uwe Gensheimera.

Naime, na samom otvaranju susreta pomenuti rukometaš je povrijedio Ahilovu tetivu, a naknadnim pretragama je ustanoveljeno da se radi o puknuću iste.

Tako će Gensheimer s terena odsustvovati oko šest mjeseci, što znači da će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Španiji.

"Na našu veliku žalost ne možemo uživati u pobjedi nad grčkom momčadi. Međutim, povrede su sastavni dio sporta i mi se moramo nositi sa novonastalom situacijom", izjavio je trener Loewena, Gudmundur Gudmundsson, dok je njemački selektor Martin Heuberger dodao:

"Ovo je veliki udarac za Uwea, za Loewen i na ravno za njemačku reprezentaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti