Uz dva promašena penala PAOK stigao do preokreta

Europa liga, grupa L, 3. kolo

Uz dva promašena penala PAOK stigao do preokreta

Veom zanimljivu utakmicu u okviru trećeg kola grupe L Europa lige odigrali su u Solunu domaći PAOK i Maccabi iz Haife, a rezultat je na kraju glasio 3:2 u korist domaćeg tima.

Do 21. minute domaći navijači prošli su kroz pravu noćnu moru obzirom da je gostujući tim tada već vodio sa 2.0. Prvo je u 13. minuti goste u vodstvo doveo Ndlovu, da bi u 21. prednost izraelske ekipe udvostručio Golasa.

Dešavanja iz prvih 45 minuta utakmice sa Toumba stadiona duo će se prepričavati. Vitor je pogotkom u 35. minuti smanji vodstvo Maccabija na jedan gol prednosti, a četiri minute priliku da poravna rezultat na 2:2 propustio je Slovak Miroslav Stoch promašivši jedanaesterac koji je skrivio bh. internacionalac Edin Cocalić, a zbog igre rukom zaradio je  žuti karton. Ipak, u istoj minuti Stoch je asistirao Ninisu za izjednačenje rezultata na 2:2.

Stochu očito nije bilo dovoljno što je promačio penal kod rezultata 2:1 za goste, pa je uzeo loptu da izvede ponovo najstrožiju kkaznu koju je arbitar Fernando Teixeira Vitienes dosudio za domaće fudbalera. Niti iz drugog penala večeras Stoch nije uspio savladati Saranova na golu tima iz Haife.

Konačnih 3:2 za veliki preokret i pobjedu solunskog sastava postavio je Dmitris Salpingidis u 67. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Europa liga, grupa L, 3. kolo:
PAOK – Maccabi Haifa (Vitor 35, Ninis 39, Salpingidis 67 / Ndlovu 13, Golasa 21) 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.