Uz hrabrost i borbenost do čuda u Valladolidu

Bh. rukometaši gostuju Španiji

Uz hrabrost i borbenost do čuda u Valladolidu

Rukometna reprezentacija BiH večeras će odigrati prvu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Pod vodstvom selektora Bilala Šumana naši rukometaši će u Valladolidu odmjeriti snage sa selekcijom Španije, a iako nije potrebno isticati ko je u ovoj utakmici favorit, nema sumnje da će BiH večeras tražiti iznenađenje.

"U Španiji želim da pokažemo emociju, volju, htijenje i motiv, što smatram da imamo. Disciplina u igri će biti veoma važna i u svakom momentu moramo znati šta radimo i zašto. Španija nije odigrala nijednu utakmicu u sastavu u kakvom će igrati protiv nas, ali oni imaju svoj sistem i ne očekujemo velike promjene. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu", izjavio je na konferenciji za medije selektor bh. selekcije Bilal Šuman. 

I sami igrači su svjesni da je vrijeme da se napravi iskorak. 

"Pred nama su dvije teške utakmice. U prvoj protiv Španije nismo favoriti, ali se nećemo predati. Probleme su nam ostvarali i kasniji dolasci igrača na okupljanje, ali se nadam da u konačnici možemo odigrati dobro i okrenuti se potom Austriji. Meč protiv Austrije je sigurno jedan od najvažnijih, ako pobijedimo, možemo puno toga riješiti. Također, ako izgubimo neće biti kraj", kazao je reprezentativac Nikola Prce. 

Pred susret dodatni problem za BiH stvara to što su "zmajevi" odradili samo jedan trening u kompletnom sastavu izuzimajući povrijeđenog Dejana Malinovića, koji nije otputovao u Španiju, ali u ništa boljoj situaciji nisu ni domaći. Selektor Jordi Ribeira za susret protiv BiH neće moći računati na nekoliko do sada standardnih reprezentativaca, uključujući i Guardiolu, ključnog čovjeka u odbrani. 

Podsjetimo, utakmica između Španije i BiH igra se večeras s početkom u 20:30 sati uz prijenos na FACE TV. U drugoj utakmici grupe 3 se sastaju Austrija i Finska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi