"Uz malo sreće mogli smo i bolje"

Jovanović se dobro snašao u Poljskoj

"Uz malo sreće mogli smo i bolje"

A. Beganović

Do kraja jesenjeg dijela poljskog šampionata ostalo je još jedno kolo, a momčad Korona Kielce koju je početkom ljeta pojačao nekadašnji igrač Slavije Vlastimir Jovanović nalazi se na trećem mjestu tabele.

"U Poljskoj mi je sjajno. Nisam pogriješio što sam došao u Koronu Kielce. Imao sam i nekih drugih ponuda, no izabrao sam Poljsku i mislim da sam pogodio", rekao je Jovanović za SportSport.ba i dodao:

"Momčad dobro igra, ja sam standardan i to mi je u ovom trenutku najvažnije. Na tabeli dobro stojimo, a uz malo više sreće mogli smo biti i na samom vrhu. Liga je dosta kvalitetna, a pozitivno sam iznenađen sa posjetama na stadionima."

Iako je trenutno u Poljskoj, Jovanović prati dešavanja u Premijer ligi i kako sam kaže, očekivao je da će Borac uzeti titulu jesenjeg prvaka.

"Svakodnevno pratim dešavanja u Premijer ligi i mogu vam reći da me dobre igre i rezultati Borca uopšte nisu iznenadili. Mislim da Banjalučani u ovom trenutku imaju najbolju momčad i uvjeren sam da će se na ljeto šampanjac piti u gradu na Vrbasu. Ne treba otpisivati Željezničar i Sarajevo, no pet bodova je dobra zaliha i prema mom mišljenju Banjalučani će znati sačuvati stečenu prednost", zaključio je Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.