Uz Monaco, u Ligue 1 vraćaju se Nantes i Guingamp

Ligue 2, 37. kolo

Uz Monaco, u Ligue 1 vraćaju se Nantes i Guingamp

Edmir Škorić
Teme:

Uz Monaco, od sljedeće sezone u Ligue 1 povratnici su i nogometaši Nantesa, te Guingampa.

Obje ekipe su ostvarile pobjede u večerašnjim utakmicama 37. kola Ligue 2 i tako osigurali ulazak među elitne klubove francuskog nogometa.

Nantes je s 1:0 bio bolji od Senada na svom terenu, a pobjedu im je osigurao gostujući branič Florentin Pogba autogolom u 60. minuti. Guingamp je kod posljednjeplasiranog Ajaccioa stigao u posljednjim trenucima utakmice do tri boda. 

Strijelac u prvom minutu sudijske nadoknade bio je Christophe Mandanne. Vodeći Monaco slavio je protiv Le Mansa s 2:1. Toure i Germain (iz penala) bili su strijelci za domaće u Monte Carlu, dok je Sylla postigao utješni gol za Le Mans, koji je i dalje u igri za opstanak.

Dodajmo da je Guingamp u Ligue 1 posljednji put igrao 2004. godine, a Nantes 2009. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.