Uz navijače do pobjede

Košarkaši BiH večeras protiv Belgije

Uz navijače do pobjede

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra drugi susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv odgovarajuće selekcije Belgije.

Iako Belgija ne pripada u gornji dio evropske reprezentativne košarka, ovaj je sport u toj zemlji u velikom usponu. Hervelle (Real Madrid) i Mbenga (Los Angeles Lakers) igrači su, koji bez ikakve sumnje, mogu zadati mnogo glavobolje svakom protivniku.

„Belgija i Portugal ni po čemu nisu slične reprezentacije, tako da ćemo morati odigrati sasvim drugačije nego je to bio slučaj u srijedu. Mišljenja sam da je Belgija bolja od Portugala i moraćemo odigrati na jednom jako visokom nivou želimo li do pobjede“, kazao je za SportSport.ba selektor nacionalnog košarkaškog tima Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović.

Atmosfera u ekipi nakon obavljenih priprema u Zenici i pobjede u prvom kolu u Portugalu je na zavidnom nivou.

„Atmosfera je zaista na zavidnom nivou, ali to ne znači da ćemo opustiti i ući u susret kao da je već dobiven. Biće to teška utakmica, jer za protivnika imamo jedan veoma kvalitetan sastav. Ipak, očekujem da uz pomoć naših navijača dođemo do pobjede i korak do plasmana u finale baraža“, kaže centar bh. reprezentacije Elmedin Kikanović.

Susret između Bosne i Hercegovine i Belgije igra se večeras, sa početkom u 20:15 sati u zeničkoj Areni, uz Live tekstualni prenos na portalu SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.