Užasan kraj karijere za Brazilca Diega

Nekadašnji fudbaler Werdera i Juventusa

Užasan kraj karijere za Brazilca Diega

Teme:

Brazilac Diego, koji je svima poznat iz dana kada je nastupao za Werder Bremen i Juventus, nažalost mora završiti karijeru i to ne svojom voljom.

Diego danas ima 34 godine, ali vrlo uspješno je nastupao za brazilski Flamengo. Ipak, čini se da je prije dvije noći odigrao i posljednju utakmicu u karijeri obzirom da je u osmini finala Cope Libertadores doživio zaista užasnu povredu.

U 70. minuti meča, dok je rezultat bio 1:0 za ekipu Emeleca, na Diega je oštro startovao Arroyo i tom prilikom mu nanio povredu ligamenata i prelom članka.

Zanimljivo, fudbaler domaće ekipe za ovaj start nije dobio ni žuti karton.

Naravno, svi su odmah počeli slati poruke podrške za Diega, a jedan od onih koji su ga podržali je bivši saigrač iz Werdera Ivan Klasnić. "Ozdravi brzo", napisao je Klasnić preko Instagrama.

Inače, osim pomenutih klubova, Diego je igrao još za Porto, Wolfsburg, Atletico Madrid i Fenerbahče. Koliko je bio dobar fudbaler pokazuje i podatak da je za reprezentaciju Brazila, u žestokoj konkurenciji, upisao 34 nastupa i postigao četiri gola.

Naravno, on je jedno vrijeme nastupao i sa kapitenom naše reprezentacije Edinom Džekom za Wolfsburg.

U video prilogu (od 4:50) možete pogledati kako je izgledao pomenuti start: 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi