Užasan početak sezone za Alexisa

Povrijedio se na treningu

Užasan početak sezone za Alexisa

Endin Čaušević

Reprezentacija Čilea prije nekoliko dana poražena je na domaćem terenu od Paragvaja s ubjedljivih 3:0.

Čileanci već sutra nastavljaju svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i nalaze se pod imperativom pobjede pred utakmicu protiv Bolivije. Ipak, kako stvari stoje selekcija Čilea će u ovoj važnoj utakmici biti bez svog najboljeg igrača Alexisa Sancheza koji je zadobio povredu na jučerašnjem treningu.

Ova sezona za Sancheza je počela na najgori način jer je želio svim silama napustiti Arsenal i preći u Manchester City, ali taj transfer je na kraju propao. Čileanac je sada zadobio i povredu, ali još uvijek nije poznato kada bi se mogao vratiti na travnjak.

Čile se u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji bori sa Argentinom. Obje selekcije imaji po 23 boda i bit će zaista zanimljivo ko će na kraju uspjeti da se plasira na SP. Ipak, ono što je za Čileance najgore jeste da će protiv neugodne Bolivije gotovo sigurno biti bez Alexisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi