Uzvraćaju udarac: Bayern kvari veliki posao Guardioli

Umjesto u City, Sane ide u Minhen?

Uzvraćaju udarac: Bayern kvari veliki posao Guardioli

Endin Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola odlučio je nakon tri sezone napustiti klupu Bayerna i trenersku karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Guardiola je poručio da mu je potreban novi izazov u karijeri, te da je City odličan izbor za to. Španski stručnjak počeo je slagati ekipu za svoju debitantsku sezonu u Engleskoj, a još uvijek nije kompletirao pojačanja na Etihadu.

Na meti ove ekipe nalazi se i mladi fudbaler Schalkea, Leroy Sane, s kojim je City već ostvario kontakt. Iako se činilo da je ovaj transfer na samom završetku stvari su se promijenile u posljednji trenutak.

Nakon što se Arjen Robben ponovo povrijedio čelnici Bayerna ove sezone ne žele prepustiti ništa slučaju pa su krenuli po njegovu zamjenu. Bavarci sada žele Sanea, te su spremni ponuditi mnogo veću platu u odnosu na City. Čini se da se žele odužiti Guardioli za odlazak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 20-godišnji fudbaler u dresu Schalkea odigrao je 42 utakmice i postigao je devet golova. Schalke bi od prodaje ovog fudbalera mogao zaraditi oko 50 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi