Vaart: Ajax nije jedina opcija

Vaart: Ajax nije jedina opcija

Edmir Škorić

Iako je prisiljen, Rafael van der Vaart ističe kkao se neće vratiti u Ajax. Vezista Holandije vjeruje kako ima boljih opcija, ali trener amsterdamskog tima Martin Jol ne posustaje u namjeri da dovede bivšeg igrača HSV-a.

Od dolaska iz Hamburga u Madrid, Rafael van der Vaart nije se naigrao, imao je dosta teško razdbolje i čini se da će konačno napustiti Santiago Bernabeu. Iako je ljetos treba napustiti Madrid, "spasili" su ga prodaja Sneijdera (Inter) i Robbena (Bayern).

"U principu mi se čini prerano za povratak. Ne znam da li ću ostati u Real Madridu, ali postoje i druge opcije", odgovorio je Vaart novinarima De Telegraafa na pitanje hoće li se vratiti u Amsterdam.

No, trener Ajaxa Martin Jol još uvijek vjeruje u dolazak Vaarta, te se nada da će tako i biti.

"Nadam se da će biti tako. S njim bismo imali najbolji vezni red u Nizozemskoj", kazao je Jol za Sport1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.