Vaart želi do kraja karijere još jednom igrati u Holandiji

Vaart najavio povratak u Holandiju

Vaart želi do kraja karijere još jednom igrati u Holandiji

Edmir Škorić

Tottenhamoy veznjak Rafael van der Vaart otkrio je da će prije okončanja svoje karijere još jednom zaigrati u holandskoj Erediviziji.

Dvadesetdevetogodišnji Holanđanin ima još dvije godine važećeg ugovora sa Spursima, u čije redove je u avgustu 2010. godine stigao iz Real Madrida.

Prije Reala igrao je za HSV, a sve to donijeli su mu impresivni nastupi u matičnom klubu Ajaxu iz Amsterdama. Planira se Vaart još jednom vratiti u Holandiju.

"Vidim to kao obavezu da još jednom igram nogomet u Holandiji. Imam osjećaj da moram dati nešto natrag Erediviziji, koja mi je puno značila", kazao je Vaart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.