Vaha prošao dalje, Ibro ispao

Osmina finala Kupa Hrvatskw

Vaha prošao dalje, Ibro ispao

Danas je odigrano pet utakmica osmine finala Kupa Hrvatske na kojima je postignuto jedanaest golova, a nama najzanimljiviji dueli su bili Hajduk - Istra 1961 i Karlovac - Dinamo.

Na Poljudu u utakmici između Hajduka i Istre 1961 90 minuta je završeno bez golova, a zatim su uslijedili produžeci. Veliko iznenađenje i pobjedu gostiju donio je bivši igrač Rudara, Željezničara i Čelika, Emir Hadžić u 105. minuti susreta.

Dinamo, kojeg predovdi sa klupe naš stručnjak, Vahid Halilhodžić pobijedio je na gostovanju Karlovac reuzultatom 0:2. Već u 8. minuti Modre je u vodstvo doveo Fatos Bećiraj, da bi već u prvom poluvremenu bilo riješeno pitanje pobjednika. Mrežu domaćina je zatresao Cufre. Ovom pobjedom Dinamo je napravio veliki korak ka četvrtini finala.

Cibalia je u gostima savladala Inter Zapreščić rezultatom 0:3, a svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu. Domaćini su se ubjedljivom pobjedom plasirali u četvrt finale.

Osijek je protiv Šibenika poveo sa 1:0 u 24. minuti preko Miličevića, da bi pred kraj drugog poluvremena postignuta još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je pogodio Smoje za domaće, zatim Tokić za goste.

Slaven Belupo je savladao Suhopolje golovima Davora Bagarića i Stjepana Poljaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije