Vahid Halilhodžić kandidat za trenera Bordeauxa

Pored Vahe kandidat i Zinedine Zidane

Vahid Halilhodžić kandidat za trenera Bordeauxa

Proslavljeni bh. fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić jedan je od kandidata za novog trenera Bordeauxa. 

Pored Vahe kandidati za klupu slavnog francuskog kluba, koji prolazi kroz teško rezultatsko razdoblje, kandidati su još Christian Gourcuff, Eric Gerets, te veliki Zinedine Zidane. 

Direktor Bordeauxa Alain Deveseleer istakao je kako bi on, ali i navijači kluba, najviše voljeli na klupi vidjeti legendu ovog kluba Zinedina Zidanea, ali je to izgleda nerealno očekivati u ovom trenutku. 

Zidane ima ponudi i Monaca da naslijedi Claudija Ranierija, ali francuski mediji pišu da bi Zidane najviše volio odraditi posao pomoćnog trenera u Realu do kraja, a onda kada Carlo Ancelotti ode iz kluba da prezme mjesto prvog trenera. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zidane je u Bordeauxu igrao od 1992. do 1996. godine kada je prešao u Juventus. Igračko ime stekao je upravo u oovm klubu, jedan je od ljubimaca navijača. 

Što se tiče našeg trenera, on će najvjerovatnije nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu napustiti klupu Alžira, te će pokušati potražiti neki klupski angažman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti