Vahin Japan osvojio samo bod protiv Iraka
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Vahin Japan osvojio samo bod protiv Iraka

E. Čaušević

Reprezentacija Japana danas je remizirala na gostovanju protiv Iraka (1:1) u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Vahida Halilhodžića danas su iznenađujuće osvojili samo bod protiv Iraka u utakmici koja se igrala na neutralnom terenu. Japan je do prednosti stigao u osmoj minuti utakmice kada je mrežu Iraka zatresao Osako i tada se činilo da će gosti upisati nova tri boda i doći na korak od plasmana na SP koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

U drugom poluvremenu Japan je bio bolja ekipa na terenu, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti golu Iraka. Iračani su u 73. minuti utakmice iskoristili trenutak nepažnje gostujuće ekipe, te su poravnali na 1:1. Gol koji je na kraju donio bod Iraku postikao je Kamil.

Nakon osam odigranih kola Japan je prvi u grupi B sa 17 bodova, dok po bod manje imaju Saudijska Arabija i Australija. Na četvrtom mjestu su Ujedinjeni Arapski Emirati sa deset bodova, dok petoplasirani Irak ima pet bodova. Posljednji je Tajland sa samo dva boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi