Vahini Samuraji došli do važne pobjede u borbi za SP

Savladana Saudijska Arabija

Vahini Samuraji došli do važne pobjede u borbi za SP

Fudbalska reprezentacija Japana je danas savladala Saudijsku Arabiju u okviru 5. kola grupe B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu.

U duelu direktnih rivala za jednu od prve dvije pozicije koje vode direktno u Rusiju, Japan je slavio sa 2:1 i tako se izjednačio sa današnjim protivnikom na diobi prvog mjesta (10 bodova).

Izabranici Vahida Halilhodžića su do prednosti došli u 45. minuti kada je Kiyotake pogodio sa bijele tačke. Drugi gol na utakmici viđen je u 80. minuti kada je Haraguchi pogodio za 2:0, da bi konačan rezultat postavio Otham u 90. minuti.

Treba istaći da je Saudijska Arabija završetak utakmice dočekala sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Hawsawija u 3. minuti nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi