Halilhodžić: Volio bih da su mi igrači više s ulice

Zanimljiva izjava selektora Japana

Halilhodžić: Volio bih da su mi igrači više s ulice

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Vahid Halilhodžić poručio je da bi volio da su njegovi fudbaleri više poput njega.

Japan 15. novembra igra susret protiv Saudijske Arabije na domaćem terenu i nalazi se pod imperativom pobjede, a Halilhodžić je pred ovaj meč rekao da bi volio da njegovi fudbaleri budu 'opaki na terenu'.

"Japanci previše poštuju svog protivnika. Moji igrači nisu dovoljno opaki na terenu. Ponekad poželim da se ponašaju kao igrači sa ulice koji su uvijek agresivni. Volio bih da su moji igrači više kao Vahid, da imaju njegovu ambiciju. Moj stil direktnosti u treniranju često ne prolazi u zemlji nindži, robota i sumo boraca", rekao je Halilhodžić i dodao:

"Nedostaje nam pobjednički mentalitet, ova ekipa ne smije gubiti. Ali nisam zabrinut. Činimo sve da poboljšamo našu igru".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Japan je nakon četiri odigrana kola u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na 3. mjestu sa sedam bodova. Imaju tri boda manje od lidera Saudijske Arabije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi