Halilhodžić: Benzema se ponaša sramotno
FOTO: EPA

Bh. stručnjak o Benzemi

Halilhodžić: Benzema se ponaša sramotno

Bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić je u razgovoru za RMC kazao šta misli o izbacivanju Karima Benzema iz francuske reprezentacije. 

Halilhodžić je jučer bio prisutan na ždrijebu za EURO kao ambasador Lillea, a njegov dolazak tamošnji novinari odlučili su iskorititi za komentar o situaciji u kojoj se našao iskusni napadač Karim Benzema. 

"Didier Deschamps je uspio stabilizirati reprezentaciju, smiriti je, ali ovaj slučaj će je opet uznemiriti i oslabiti", rekao je popularni, dodavši:

"Ipak, Benzemino ponašanje je sramotno. Ovo nije prvi put da se u toj reprezentaciji događaju čudne stvari, ali bitno je da igrači odgovaraju za svoje loše i nenormalno ponašanje. Imaju sve i bogati su, ali moraju preuzeti odgovornost jer su idoli", zaključio je selektor Japana. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, Halilhodžić je veliki dio trenerske karijere proveo upravo u Francuskoj gdje je vodio Beauvais, Lille, Rennes i Paris Saint-Germain. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.