Mirvić zadovoljno trlja ruke: Nakon Turske za FK Sarajevo stižu milioni iz Španije?

Nazire se dugo očekivani transfer

Mirvić zadovoljno trlja ruke: Nakon Turske za FK Sarajevo stižu milioni iz Španije?

Admin Čaušević

Ismir Mirvić je u proteklom periodu uložio ozbiljan novac u igrački kadar FK Sarajevo, a sada će vratiti i dio uloženog i to zahvaljujući određenim transferima. 

Posao vezan za Dala Varešanovića je konačno završen, mladi ofanzivac će karijeru nastaviti u Turskoj nakon što je sve dogovoreno sa Rizesporom.

Vrlo vjerovatno je da finansijska strana posla neće biti javno objavljena već se špekuliše o mogućem iznosu koji će inkasirati Bordo klub.

Ako je vjerovati pričama koje kruže sarajevskim kuloarima na račun FK Sarajevo bi iz Turske trebalo leći oko milion eura ne računajući bonuse.

U međuvremenu prvi čovjek Sarajeva, Ismir Mirvić može zadovoljno trljati ruke i zbog posla koji bi mogao biti završen u Španiji. Tačnije, riječ je o transferu Vladana Kovačevića.

Oglasi

Već duži period ovaj golman je na izlaznim vratima Rakowa, a sada je na njega oko bacila i Celta koja traži novu jedinicu.

Španski klub je u ovom prijelaznom roku prodao Rubena Blanca u Marseille, pa se sportski direktor Luis Campos dao u potragu za novim golmanom.

Rakow za Kovačevića želi cifru od šest miliona eura, a kako Sarajevo pripada 15 posto od transfera jasno je da bi Bordo klub mogao dobiti još oko milion na svoj račun.

Celti se žuri da završi posao, dok Poljaci oklijevaju, tačnije čekaju na ishod kvalifikacija za Ligu prvaka gdje je Rakow u prvom meču trećeg pretkola sa 2:1 pobijedio kiparski Aris.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mirvić u 2023. godini nije štedio novac za nove igrače pa je tako za nekolicinu fudbalera plaćena određena naknada kao što je bio slučaj sa transferima Amara Beganovića (100.000 eura), a od prije nekoliko dana i Tarika Kapetanovića (40.000 eura).

Stiglo je u međuvremenu na Koševo i nekoliko zvučnih imena kao što su Mario Vrančić, Adalberto Penaranda i Kevin Viveros te se i za njihove plate izdvaja poprilična suma novca, no nakon izdvajanja očito je da će na Koševu sada i poprilično zaraditi. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
400.000€ za mladunče,sa obzirom da su kurdi,trajaće da naplatimo.
2 8
user1675926959
Hahaha pa naravno da u javnosti neće nikad izaći prava cifra jer ste ga prodali za 200 000.a obzirom da su Turci u pitanju bilo je daj 200 al odmah hahaha
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi