Slaviša Radović na izlaznim vratima FK Sarajevo

Odlazi nakon nekoliko mjeseci

Slaviša Radović na izlaznim vratima FK Sarajevo · Saznajemo

Midhat Šljivak

Odlični lijevi bek Slaviša Radović (29) uskoro bi mogao napustiti FK Sarajevo, saznaje SportSport.ba.

Slaviša Radović bi nakon samo nekoliko mjeseci mogao napustiti redove FK Sarajevo. Iako je 29-godišnji lijevi bek imao usmeni dogovor o produžetku saradnje s Bordo timom, ipak čini se kako on u nastavku sezone neće nositi dres tima s Koševa.

Odlični lijevi bek ugovorom za Sarajevo vezan je još godinu dana. Međutim, Bordo tim je na njegovoj poziciji angažovao mladog Tarika Kapetanovića i s obzirom na to da je konkurencija već velika, Radović bi mogao napustiti klub.

U narednim danima će se znati konačna odluka za 29-godišnjeg fudbalera, no on je za sada mnogo bliži odlasku s Koševa, nego ostanku u Bordo klubu.

Ovog ljeta Sarajevo su naputsila brojna poznata imena. Među stanovnicima Koševa više nisu Adnan Džafić, Belmin Dizdarević, Ilija Martinović, Nemanja Tomašević, Tarik Ramić, Armin Imamović, Frane Čirjak, Kenan Dervišagić, Irfan Ramić, Giorgio Guliashvili, Avdija Vršajević...

Oglasi

Slaviša Radović
Slaviša Radović FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

27 nastupa
21 kao starter
10 žutih kartona
1 crvenih kartona
3 asistencija
1 golova

Naredni odlazak bi po svemu sudeći mogao biti Radović i uskoro bi mogla stići zvanična potvrda da sjajni lijevi bek odlazi iz kluba.

Slaviša Radović je dres Sarajeva obukao u januaru ove godine. Stigao je kao slobodan igrač iz letonske Liepaje. Za tim s Koševa je odigrao 13 utakmica.

Prethodno je 29-godišnji defanzivac pružao izuzetne partije u redovima mostarskog Veleža i Radnika iz Bijeljine i važio je za jednog od najboljih odbrambenih igrača Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ovih klubova Radović je nastupao za zvorničku Drinu, Olimpik, Vojvodinu i Voždovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Pa zar to nije samoprozvani najbolji bek lige? A uša mazlume,vrati se u vrapčiće da te karamo opet
3 11
south
Zaigro se mirva menagera
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi