Valencia deklasirala AZ za polufinale

Šišmiši u polufinalu

Valencia deklasirala AZ za polufinale

Midhat Šljivak

Fudbaleri Valencie savladali su večeras na Mestalli holandski AZ Alkmaar rezultatom 4:0, te su tako sa ukupnih 5:2  prošli u polufinale Europa lige.

Šišmiši su dominirali tokom prvog poluvremena. Prvu dobru priliku imali su nakon šest minuta igra kada iz dobre pozicije Tino Costa loše šutira. U 12. minuti u sjajnoj prilici se našao Soldado. Šutirao je napadač Valencie sa iz voleja sa desetak metara, no golman gostiju Alvarado odlično brani.

Dominacija Valencije isplatila se u 15. minuti. Feghouli je uputio centaršut, a najviši u skoku je francuski reprezentativac Adil Rami koji pored istrčalog Alvarada postiže gol.

Već u narednom napadu novi gol u mreži gostiju i ponovo je strijelac Rami. Costa je centrirao, Soldado prebacio glavom na drugu stativu, a Rami u maniru iskusnog strijelca pogađa za vodstvo od 2:0.

Jedinu priliku za goste imao je Maher u 25. minuti kada je fantastično šutirao sa nekih 25 metara, no Diego Alves je odbranio. Dvije minute kasnije Soldado je pokušao "bezobrazno" petom iznenaditi Alvarada, no nije uspio.

Kako su završili prvo, tako su domaći fudbaleri započeli drugo poluvrijeme. Soldado je u 52. minuti propustio još jednu odličnu priliku kada sa svega nekioliko metara ne uspjeva savladati Alvarada.

Četiri minute kasnije Jonas je pokušao postići gol, ali jedan igrač gostiju je spasio prazan gol, da bi u nastavku akcije Valencia stigla do gola. Soldado je ponovo asistirao, a u petercu se najbolje snašao Jordi Alba koji pogađa za 3:0.

Lijepu priliku za smanjenje vodstva imao je Az preko Marteensa u 70. minuti utakmice, no Alvesa je fantastičnim refleksom spasio svoju mrežu.

Valencija do četvrtog gola dolazi u 80. minuti. Ala se izborio za loptu koju je uputio u kazneni prostor, a Pablo Hernandez snažnim šutem prestiže prelijep gol za velikih i konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Valencia 1 - 0 AZ hoofoot.com 05/04/2012 by Mygoals
Valencia 2 - 0 AZ hoofoot.com 05/04/2012 by Mygoals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.