Revija žutih i crvenih kartona na otvaranju nove sezone u La Ligi
Foto - EPA

Valencia savladala Getafe

Revija žutih i crvenih kartona na otvaranju nove sezone u La Ligi

Midhat Šljivak

Novu sezonu u španskoj La Ligi otvorili su na Mestalli ekipe Valencije i Getafea, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

U zaista nevjerovatnom meču vidjeli smo ogroman broj žutih kartona, dva crvena i sudija Jesus Gil Manzano je bio nemilosrdan. Pokazao je deset žutih i dva crvena kartona.

Valencia na samom otvaranju meča ostaje sa igračem manje. Guillamon je isključen nakon jednog stravičnog starta i morao je pod tuš da se nije ni zagrijao.

Ipak, domaći sastav je i sa igračem manje došao do gola. Dosuđen je penal, a u 11. minuti Carlos Soler zabija za 1:0.

Getafe je naravno pokušao na sve načine da dođe do gola. Međutim, završnice nisu imali i šanse su promašivali.

Oglasi

U 76. minuti i Getafe ostaje sa 10 igrača Eric Cabaco je dobio drugi žuti karton i morao je van terena.

Getafe je međutim i dalje bio bolji tim i konstantno je napadao. Giorgi Mamardashvili je vadio što je mogao, a u 82. minuti Arambarri je pogodio stativu.

Do posljednjih sekundi ovog meča rezultat je bio otvoren. Getafe je učinio sve da izjednači, ali nije uspio i Valencia je došla do pobjede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 1. kolo

Valencia - Getafe 1:0

Top Komentari

Fele
Odbrani se Valencia nekako.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi