Valencia i Bayern podijelili bodove na Mestalli

Sigurni putnici u naredni krug takmičenja

Valencia i Bayern podijelili bodove na Mestalli

A. Haznadarević

Valencia i Bayern su odigrali su meč petog kola grupne faze Lige prvaka, a nakon devedeset minuta velike borbe, bodovi su podjeljeni rezultatom 1:1.

Oba rivala su bez previše respekta ušla u duel, a već u 18. minutu Dante je imao najbolju priliku za Bayern. Kroos je izveo korner, a Dante, koji je bio najviši u skoku sjajno pokušava glavom, ali golman Valencije je bio na visini zadatka.

 

U nastavku nije bilo opasniji prilika sve do 32. minuta, kada je Soldado je pokušao, a izblokiranu loptu još bolje uputio Feghouli, ali ipak, Bavarci su se uspjeli odbraniti.

 

Već u sljedećem napadu Bayerna, veliki problemi za domaći sastav. Alaba je krenuo u prodor po lijevoj strani, da bi ga Barragan zaustavio žestokim startom, zbog kojeg je dobio izravni crveni karton, bez obzira na to što je i prije toga dobio jedno javno upozorenje.

 

Do kraja prvog poluvremena su obje momčadi pokušavale, a posebno možemo istaći priliku Pizarra. Ipak, golman Valencije je bio nesavladiv.  

 

U drugom dijelu, Šišmiši se nisu bazirali samo na odbranu, što se možda očekivalo s obzirom na to da su od 33. minuta igrali sa igračem manje.

 

Ipak, nešto konkretnija je bila Valencia, a lijepu priliku imao je Soldado u 60. minutu, kada je Neuer slabo procijenio let lopte, ali ipak, nije to bio precizan šut. A onda, dva minuta kasnije, najbolja prilika domaćih na utakmici, ponovo je u prilici bio Soldado, koji je izašao jedan na jedan sa Neuerom, međutim loptu šalje malo preko gola.

 

Imao je i Bayern svoje prilike, a najizglednija je ona iz 71. minuta, kada je Mario Mandžukić glavom pogodio stativu.

 

A onda u 77. minutu erupcija oduševljenja na Mestalli. Feghouli je fenomenalno prošao, te uputio snažan udarac ka golu Bavaraca. Lopta ja pogodila Dantea, te prevarila Neuera i završila u mreži.

 

Bayern je tako pao u pomalo čudnu situaciju, morao je juriti zaostatak od jednog gola sa igračem više. Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje. Lopta je ubaćena sa desne strane, a pomalo naivnu odbranu Šišmiša nadmudrio je Muller, koji uz pomoć Feghoulija zakucava loptu u gol domaćih.

 

Grupna faza Lige prvaka, 5. kolo

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Valencia - Bayern 1:1 (77. Feghouli / 82. Muller)

 




Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.