Valencia izborila Euroligu
Solidna partija Matta Nielsena

Eurocup Final Four

Valencia izborila Euroligu

Teme:

Završena je još jedna sezona Eurocupa, odnosna prva pod ovim nazivom jer se ovo takmičenje ranije zvalo ULEB kup. Pobjednik i učesnik Eurolige naredne sezone je momčad Valencije.

Valencia je u večerašnjem finalu u Victoriji bila bolja od Albe sa 67:44 i sasvim zasluženo osvojila ovo takmičenje. Valencia je tokom cijele sezone bila najbolji tim što je potvrdila i u finalu.

Alba se držala u igri samo prvih deset minuta (11:10), ali je Valencia u drugih deset minuta zaigrala mnogo bolje i napravila razliku od 14 poena (36:22). Do kraja utakmice Valencia je održavala prednost i na kraju zasluženo podigla pehar namijenjen pobjedniku Eurocupa. 

Najbolji u pobjedi Valencije bio je Kosta Perović sa 17 poena, Thomas Kelati je dodao 14, a Marko Marinović 12 poena. Kod Albe su bolji od ostalih bili Derrick Byars i Steffen Hamann sa po 9 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.