Valencia korak od Eurolige
Nando De Colo je bio prvo ime Valencije

Poznat prvi finalista Eurocupa

Valencia korak od Eurolige

Teme:

Prvi finalista košarkaškog Eurocupa je ekipa Valencije koja je u polufinalu bila bolja od Panelliniosa rezultatom 92:80. Valencia je većim dijelom utakmice bila bolji tim i zasluženo upisala pobjedu.

Utakmica je počela proglašenjem najboljih igrača sezone, a za najboljeg trenera sezone izabran je trener Panelliniosa Ilias Zouros, dok je Victor Claver dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

Prvih devet minuta utakmice igralo se uglavnom koš za koš, a u posljednjih pedeset sekundi Thomas Kelati je ubacio dvije vezane trice za vodstvo Valencije od 28:22. Jedini koji je u prvih deset minuta u igri održavao Panellinios u životu bio je sjajni Devin Smith, član najbolje petorke sezone.

U drugoj četvrtini je ponovo Valencia dominirala parketom, a odskakao je Matt Nielsen, a pomoć su mu pružali Kosta Perović i Thomas Kelati. Problem za Nevena Spahiju predstavljala je povreda Rafe Martineza koji se na parket vratio tek u posljednjoj četvrtini. Na poluvrijeme je Valencia otišla sa plus 14 (53:39).

Drugo poluvrijeme je proteklo uglavnom u izjednačenoj igri oba tima. Valencia je bila zadovoljna stečenim vodstvom, dok Panellinios nije imao rješenje na sjajnu odbranu Valencije. Valencia je u jednom trenutku otišla na plus 15, a grčki tim je smanjio na samo sedam poena. Ipak, u posljednje četiri minute meča Valencia je odigrala mnogo bolje i vratila prednost na plus 12 (92:80).

Najbolji pojedinac Valencije bio je Nando De Colo sa 20 poena, Matt Nielsen je dodao 16 poena,Thomas Kelati 14,  Rafa Martinez i Kosta Perović po 13, Perović je imao i 7 skokova, dok je Devin Smith kod Panelliniosa bio ubjedljivo najbolji sa 29 poena i 5 skokova. Vrlo dobar je bio i Roderick Blakney sa 15 poena i 7 asistencija, dok su ostali bili daleko lošiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti