Nastavlja se agonija posrnulog velikana: Nekada su žarili i palili, a sada tonu ka dnu

Novi kiks

Nastavlja se agonija posrnulog velikana: Nekada su žarili i palili, a sada tonu ka dnu

A. Čaušević

U modernom fudbalu pravila su jednostavna - bez ulaganja nema ni uspjeha. Na svojoj koži to počinje osjećati i tim koji je početkom milenijuma bio među najboljim u Evropi. 

Prije 20-ak godina Valencija je izgubila dva uzastopna finala Lige prvaka, ali je bila prvak Španije te osvajač Kupa, nedavno je bila i učesnik elitnog takmičenja, međutim sada tone ka dnu.

Nedavna visoka pobjeda nad Real Madridom (4:1) je bio samo bljesak. Ekipa s Mestalle prolazi kroz ozbiljnu krizu, kako rezultatsku, tako i finansijsku.

Večeras su Šišmiši bili domaćini Cadizu te su na kraju osvojili samo bod. Završeno je 1:1. Domaći su se spasili preko Gomeza nakon što je Lozano doveo goste u vodstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je osmi ligaški meč u nizu nakon kojeg Valencija ne zna za pobjedu te se nalaze na bod od zone ispadanja. Trenutno su na 17. mjestu sa 16 bodova koliko ima i 18. Elche s tim da ovaj tim ima i dva meča manje.

Inače, Valencija je posljednji put u drugu ligu ispala u sezoni 1985/1986, ali su se ekspreno vratili. Na skoro polovini sezone blizu su da ponovo ispišu negativnu stranicu bogate historije.

Top Komentari

Adi2019
Oj debilu rokni se veze ti nemas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi