Valencia olakšala Realu i Barceloni

Šišmiši razbili Celtu u Vigu

Valencia olakšala Realu i Barceloni

Endin Čaušević

Fudbaleri Valencije ubjedljivo su slavili na gostovanju protiv Celte Vigo u okviru 11. kola španske Primere.

Valencia je do vodstva stigla već u 13. minuti kada je mrežu domačih zatresao napadač Paco Alcacer. Desetak minuta kasnije domaći su nakon sjajne akcije i glavometa u kaznenom prostoru gostiju preko Fernandeza izjednačili na 1:1. U samom finišu prvog dijela Valencija je ponovo povela, a ovaj put strijelac je bio Dani Parejo.

Kako su završili prvo tako su fudbaleri Valencije počeli i drugo poluvrijeme. Već u prvoj minuti nastavka poveli su 3:1, a svoj drugi gol dao je Paco. Alcacer je u 64. minuti bilo u ulozi asistenta, a svoj drugi gol i četvrti za Valenciju dao je Parejo.

U finišu utakmice Valencija je potpuno razbila Celtu. Nakon lijepe akcije i asistencije Pareja konačnih 5:1 postavio je Mustafi.

Celti je ovo drugi poraz u sezoni i trenutno su na trećem mjestu sa 21 bodom, dok je Valencija sada šesta sa tri boda manje.

Primera, 11. kolo:

Celta Vigo - Valencia 1:5

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.