Potop Kraljeva na Mestalli: Hat-trick Solera golovima sa penala za ubjedljivu pobjedu Valencije

Meč koji će se dugo pamtiti

Potop Kraljeva na Mestalli: Hat-trick Solera golovima sa penala za ubjedljivu pobjedu Valencije

E. Čaušević

Valencia je večeras priredila veliko iznenađenje jer je na svom terenu pobijedila Real Madrid sa 4:1 u meču devetog kola La Lige.

Ništa nije slutilo da će Kraljevi doživjeti večeras tako težak poraz na Mestalli. Real je veoma dobro otvorio meč i poveo sa 1:0 u 23. minuti kada je Benzema zabio gol nakon asistencije Marcela.

Međutim, Valencia je potom stigla do preokreta i nevjerovatne pobjede. Domaći su poravnali na 1:1 u 35. minuti kada je sudija svirao penal, a Soler je s bijele tačke pogodio mrežu gostiju.

U samom finišu prvog dijela domaći su došli do preokreta kada je nevjerovatan autogol postigao Varane.

Iako se u nastavku meča očekivala ofanziva Reala na kraju smo vidjeli još dva gola u mrežu Kraljeva. Sudija Manzano će ostati upamćen kao prvi koji je svirao čak tri penala protiv Real Madrida.

Manzano je u 54. minuti ponovo svirao penal za domaće, a po drugi put na meču Soler je bio siguran i pogodio je za 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Samo deset minuta kasnije ponovo sporna situacija. Ramos je igrao rukom, a nakon što je Manzano pogledao snimak svirao je i treći penal za Valenciju. Soler je ponovo uzeo loptu i došao do hat-tricka golovima iz penala, te je postavio konačnih 4:1.

Real je ostao četvrti sa 16 bodova, dok je Valencia sada deveta sa pet bodova manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Ko je ovaj administrator? Sta ti pises POTOP Jel potop 3 penala i 1 autogol? Jos jednom ko vodi ovu stranicu!!??
7 25
Eno30
Sta vi pisete pa jel nije potop 4 komada dali realu Valencia koja je u krizi najbolji ih igraci napustili nista doveli nisu tri penala svirata cista kao suza
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti