Valencia slavila u Solunu
Matt Nielsen je bio ponajbolji kod Valencije

Eurocup

Valencia slavila u Solunu

Teme:

Nakon što je sinoć Bilbao slavio pobjedu u Nymburku, večeras su odigrane i preostale tri utakmice četvrtfinala košarkaškog Eurocupa.

Hapoel je bio bolji od Albe, dok su dva grčko-španska obračuna završila polovičnim uspjesima. Valencia je bila bolja od Arisa, a Panellinios od Gran Canarije.

Valencia je odigrala prvu utakmicu u Solunu protiv Arisa veoma dobro i slavila pobjedu rezultatom 71:64. Trener Arisa David Blatt, postavio je presing na dva ključna igrača Valencije, Victora Clavera i Rafu Martineza i u potpunosti ih zaustavio, ali ga je Neven Spahija iznenadio uvodeći Marka Marinovića, koji jes četiri trice uništio Aris.

Već u prvih deset minuta Valencia je napravila razliku od osam poena, a u nastavku utakmice su igrači Arisa uspjeli prepoloviti tu razliku. U posljednjih deset minuta ponovo je Valencia vanjskim šutem uspjela povisiti prednost i upisati pobjedu.

Prvo ime Valencije bio je Marko Marinović sa 18 poena, Matt Nielsen je dodao 14, a Nando De Colo 12 poena. U redovima Arisa najbolji su bili Keydren Clark sa 14 poena, Dimos Dikoudis sa 12 i Nikos Hatzivretas sa 11 poena.

Iz drugog grčko-španskog obračuna kao pobjednik je izašao grčki klub. Panellinios je bio bolji od Gran Canarije sa 81:70. Canarci su u prvom dijelu utakmice bili potpuno ravnopravan protivnik, čak su na poluvremenu imali prednost od jednog poena (40:39), ali je u nastavku utakmice pobjedu odnijela šira klupa Panelliniosa.

Roderick Blakney  je sa 21 poenom bio najbolji igrač Panelliniosa, a veliku podršku je imao u Ianu Vougiokasu, koji je ubacio 18 poena i uhvatio osam skokova. U redovima Gran Canarije jedini raspoložen za igru bio je Jaycee Carroll sa 22 poena.

U posljednjoj utakmici Hapoel Jerusalem je bio bolji od berlinske Albe sa 67:61. Njemački igrači jednostavno nisu imali rješenje za sjajnog Brandona Huntera, koji je upisao 23 poena i 10 skokova. Derrick Byars sa 17 i Blagota Sekulić sa 14 poena bili su najbolji kod Albe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti